Everything you need to know about the Omicron strain of the corona virus (Persian)

 

هر آنچه که باید از سویه اومیکرون ویروس کرونا بدانید

 

نویسنده و مولف: طوفان دانشمند

نکات بسیار مهم در رابطه با سویه اومیکرون ویروس کرونا (مجموعه دانشمند).pdf

 

 

امیکرون، نام یک سویه از ویروس کروناست که در بوتسوانا در جنوب آفریقا شناسایی شده است. یکی از خطرناک‌ترین ویژگی‌های سویه جدید کرونا، تغییرات زیاد در ساختار ژنی ویروس است. به دلیل تغییرات زیاد ساختاری، قدرت حیات ویروس بیش از سویه قبلی می‌شود.

یکی دیگر از ویژگی‌های سویه امیکرون سرعت شیوع آن است.

سومین ویژگی، نابودی ایمنی ضدکروناست که در بدن شخص (پس از ابتلا یا واکسیناسیون) شکل گرفته است.

نوع علائم جهش امیکرون با انواع جهش‌های قبلی کرونا تفاوتی ندارد و بنابراین شدت علائم به صورت بی‌علامتی تا علائم خفیف، شدید، بستری و مرگ خواهد بود.

دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، گزارش کرده  که علائم امیکرون از دلتا خفیف‌تر است؛ با این حال با توجه به قدرت سرایت بیشتر امیکرون، قاعدتا اگر تعداد موارد ابتلا بالا برود، تعداد موارد بستری نیز افزایش می‌یابد و تخت‌های بیمارستانی اشغال می‌شوند. در نهایت نیز عدم دسترسی به خدمات، منجر به افزایش موارد مرگ و میر خواهد بود. همچنین با افزایش قدرت سرایت،‌ افراد در معرض خطر (دارای بیماری زمینه‌ای و سالمندان) بیشتر مبتلا شده و بیماری در این افراد شدیدتر است.

مطالعات نشان می‌دهند واکسن‌های موجود علیه امیکرون هم موثر هستند و با دریافت دز یادآور ایمنی بدن قوی‌تر هم می‌شود. تزریق دز سوم واکسن کرونا تاثیر ۸۰ درصدی بر پیشگیری از ابتلا به امیکرون خواهد داشت.

بهترین و ساده‌ترین کار برای پیشگیری از ابتلا به امیکرون حفظ تهویه مناسب و استفاده از ماسک است؛ مهم‌ترین مسئله در این زمینه که مسئولان وزارت بهداشت هم تاکید دارند این است که دز سوم واکسن کرونا را دریافت گردد تا ایمنی بیشتری ایجاد شود.

چند روز بعد از تزریق دز دوم واکسن کرونا سطح ایمنی جمعی کاهش می‌یابد؛ بنابراین باید حتما دز سوم واکسن کرونا  تزریق گردد. تجربه در کشور‌های دیگر نشان داده است؛ با وجود روند خوب واکسیناسیون در کشور‌های اروپایی و آمریکا، همچنان آن‌ها درگیر موج ششم کرونا شده اند و از همین رو افراد بالای ۱۸ سال و کسانی که ۳ ماه از تزریق دز دوم واکسن کرونای آن‌ها گذشته باید برای دریافت دز سوم واکسن کرونا به مراکز درمانی وزارت بهداشت مراجعه کنند. همچنین تاثیر دز سوم واکسن ۸۰ درصد از ابتلا به سویه امیکرون پیشگیری خواهد کرد و این موضوع دستاورد خوبی برای افراد است. 

یافته‌های یک مطالعه جدید نشان می دهد که اومیکرون ۷۰ برابر سریع تر از سویه دلتا در نای و ریه‌ها تکثیر می شود. با وجودیکه سرعت تکثیر اومیکرون در مقایسه با سویه دلتا ۷۰ برابر بیشتر است اما یافته‌ها نشان می‌دهد رشد سویه جدید در بافت ریه ۱۰ برابر کُندتر است.

رئیس سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد سویه اومیکرون باعث ابتلای افرادی شده است که پیشتر واکسن تزریق کرده یا پس از ابتلا به کرونا بهبود یافته اند. همچنین سویه اومیکرون ویروس کرونا سریع‌تر از سویه دلتا در حال گسترش است و باعث ابتلای افرادی شده است که پیشتر واکسن تزریق کرده یا پس از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ بهبود یافته اند و محتمل‌تر است که افراد واکسینه شده یا بهبود یافته از کووید-۱۹ مبتلا یا مجددا مبتلا شوند.

مقامات سازمان جهانی بهداشت می‌گویند اومیکرون ظاهرا پادتن‌های تولید شده توسط برخی واکسن‌های کووید-۱۹ را بهتر دور می‌زند، ولی دیگر اشکال ایمنی وجود دارد که ممکن است جلوی ابتلا و بیماری را بگیرد.

نتایج یک مطالعه مقدماتی هم نشان می‌دهد که اومیکرون موجب آسیب‌های طولانی مدت تری بر قلب، کلیه‌ها، کبد و دستگاه گوارش شده و باعث بروز گندیدگی خون هم می‌شود.

در کنار علائمی که برای ابتلا به کووید۱۹ مطرح می‌شود، به تازگی دانشمندان کشف کردند که سویه امیکرون باعث بروز علائم منحصر به فرد دیگری در افراد شده است که البته بصورت قطعی تایید نشده است. این علائم خارش گلو، سرفه خشک، خستگی شدید، درد عضلانی ملایم، تعریق شبانه می‌باشند.

اصولی که برای پیشگیری بیماری کرونا باید رعایت کنیم هیچ ارتباطی به نوع آن ندارد، بلکه حساسیت ما را افزایش می‌دهد. جهت بیشتر رعایت کردن اصول بهداشتی و دیگر اقدامات لازم جهت حفظ سلامتی خویش و اطرافیان خود و صرف نظر از اینکه ما با چه نوعی از کرونا روبه‌رو هستیم باید نسبت به تزریق واکسن نوبت اول و دوم و دوز یادآور، رعایت اصول بهداشتی و دیگر توصیه‌های لازم اقدام کنیم.

 

در فایل زیر هرآنچه که در مورد اومیکرون باید بدانید ذکر شده است:

نکات بسیار مهم در رابطه با سویه اومیکرون ویروس کرونا (مجموعه دانشمند).pdf

 

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش