Going through the Covid-19 crisis in businesses and dealing with existing challenges (Persian)

 

گذر از بحران کووید-19 در کسب و کارها و مقابله با چالشهای موجود

  گردآوری و تنظیم: طوفان دانشمند

 

 

این مقاله، تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کارها بررسی می کند و شامل توصیه‌هایی برای کسب‌وکارها و شرکت‌هاست تا برای بحران برنامه‌ریزی کنند و گردش جریان نقدی خود را مدیریت کنند. این مقاله با بیانی ساده، راهکارهایی عملیاتی برای مدیریت ریسک‌های اقتصادی شیوع بیماری کرونا برای تمام کسب‌وکارها ارائه می کند

* اطلاعات و آگاهی تان را هر روز به روز کنید و از موارد جدید آگاه باشید

 

* حواستان به چرخه های خبری و منابع اخبار باشد.

 

* بحران را حتی الامکان مدیریت و کنترل کنید.

یک تیم مدیریت بحران تشکیل دهید. مهم‌ترین وظایف این تیم عبارت‌اند از نظارت بر امور مهم و حیاتی سازمان، مدیریت و هماهنگی واحدهای مختلف سازمان و حصول اطمینان از تصمیم‌گیری و پاسخ‌گویی سریع به تحولات. اگر از قبل تیمی برای مدیریت بحران داشته‌اید، ترکیب و اعضای این تیم را بازبینی کنید.

 
* با بخشهای درون سازمانی و برون سازمانی فعالانه ارتباط برقرار کنید

مدیریت انتظارات و اولویت‌های اجزای مختلف سازمان یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید در زمان بروز بحران‌های همه‌گیر انجام داد. شرکت‌ها باید توجه جدی به افکار عمومی داشته باشند و فعالانه با طرف‌های داخلی و خارجی در تعامل باشند، ارتباطاتی اثربخش برقرار کنند و راهنمایی‌ها و راهکارهایی مناسب و حرفه‌ای ارائه کنند.

 

* سیاست‌ها و خط‌مشی‌های سازمان را بازبینی کنید

شرکت‌ها می‌بایست در سطح استراتژیک سازمان تمامی مدل‌های کسب‌وکار و خط‌مشی‌ها و سیاست‌های سازمان را مورد ارزیابی مجدد قرار دهند، به‌دنبال محصولات و کانال‌های جدید باشند، رویکردهای نوینی در قبال خدمات مشتریان اتخاذ کنند و روش جدیدی برای استفاده از فرصت‌ها برای توسعه بازارهای جدید با استفاده از منابع موجود به کار بگیرند.

 

* آگاه باشید که اطلاعات منجر به ایجاد آگاهی ایجاد نمی شوند.

مدیران ممکن است به طور منطقی فکر کنند که آنقدر اطلاعات و تفسیرهای فراوان در خارج سازمان وجود دارند که نیازی نیست آن ها هیچ کار اضافه ای انجام دهند. با این حال، ایجاد و به اشتراک گذاری گسترده‌ی خلاصه ای از واقعیت ها و نکات، که به طور منظم به روز شده باشد، ارزشمند است، تا زمان برای بحث تلف نشود.

 

*  از کارشناسان و پیش بینی ها با احتیاط و تدبیر استفاده کنید.

نظرات کارشناسان در مورد موضوعات بحرانی مانند سیاست گذاری های مهار بهینه و تأثیر اقتصادی متفاوت است، و خوب است که از چندین منبع مشورت گرفته شود. هر همه‌گیری، غیرقابل پیش بینی و منحصر به فرد است، و ما هنوز هم در حال یادگیری در مورد ویژگی های بحرانی همه‌گیری کنونی هستیم. ما باید رویکردی تکرار شونده و تجربی برای درک اتفاقات جاری و آنچه که موثر است به کار بگیریم.

 

* آگاهی و درک تان را از اتفاقات، به طور مستمر چارچوب بندی مجدد کنید.

یک ضرب المثل چینی به ما یادآوری می کند که ژنرال های بزرگ باید دستورات را در صبح صادر کنند و عصر آنها را تغییر دهند. اما سازمان های بزرگ به ندرت اینقدر انعطاف پذیر هستند. مدیران غالباً در برابر انتشار برنامه ها، تا زمانی که کاملاً مطمئن نباشند، مقاومت می کنند و از ترس اینکه غیر قاطع یا نامطلع یا ایجاد کننده سردرگمی در سازمان به نظر برسند، تمایلی به تغییر آنها ندارند.

 

* تشریفات اداری اضافی را حذف کنید.

 

* تحولات دیجیتالی را در اولویت خود قرار دهید.

با وقوع بحران‌های فراگیر بیش‌ازپیش به اهمیت تحولات دیجیتال پی می‌بریم و شرکت‌ها می‌بایست از این فرصت برای ارتقا و بهبود چابکی مدل‌های کسب‌وکارشان استفاده کنند.

 
* سیاست‌های مالی شرکت را بازنگری کنید

مختصصان امور مالی و حسابداری می‌بایست سیاست‌ها و اقدامات حمایتی ارائه‌شده از سوی دولت را رصد کنند و سازمان را برای استفادۀ حداکثری از این مزایا آماده کنند.

 
* به اهمیت واحد مالی و اداری پی ببرید.

در شرایط بحران‌های فراگیر واحد مالی باید برای سناریوهای مختلف برنامه‌ریزی، برای هر کدام از این سناریوها تخمینی از سرمایۀ در گردش مورد نیاز ارائه و برای دستیابی به اهدافش برنامه‌ریزی کند. این برنامه می‌تواند شامل موارد زیر باشد، ولی محدود به این موارد نیست:

  • استفاده از وام‌های جدید، تمدید بازپرداخت وام‌های قبلی و بازپرداخت اعتباری.
  • با سایر واحدهای سازمان همکاری کنید و برای جمع‌آوری حساب‌های دریافتی و تسریع در بازگشت سرمایه، ارتباطاتی فعالانه و منسجم با مشتریان برقرار کنید.
  • درخواست‌های خرید را کنترل و مدیریت کنید و برای تعویق پرداخت‌های خود به‌دنبال روش‌های جدید و خلاقانه باشید.
  • تا جای ممکن سفرها را کم کنید و زیان ناشی از لغو مأموریت‌های کاری را به حداقل برسانید

 

* به رفاه و معیشت کارکنان توجه کنید

شرکت ها باید به سلامت جسمی و روانی نیروهای خودشان توجه جدی داشته باشند و همچنین باید:

  • محیط کار تمیز و ایمن فراهم کنند.
  • برای کمینه‌سازی تماس‌های انسانی و جلوگیری از آلودگی‌های متقابل در محیط کار، برنامۀ زمان‌بندی منعطف حضور در محیط کار را تنظیم کنند.

 

* ممیزی‌ها و نظارت ها را در نظر بگیرید

شرکت‌ها باید با گروه‌های ممیزی به‌صورت کاملاً فعالانه ارتباط و همکاری داشته باشند تا مطمئن شوند که کیفیت ممیزی‌ها به خطر نمی‌افتند. همچنین سازمان‌ها باید در پی یافتن مدل‌هایی آنلاین و بدون تماس فیزیکی برای ممیزی و حسابرسی باشند.

 
* پیامدهای مالی و اقتصادی را شناسایی کنید

مدیران و ممیزان باید تخمینی از تبعات بحران همه‌گیر بر تولید، سرمایه‌گذاری‌ها و اختلافات حقوقی احتمالی داشته باشند. همچنین باید اطلاعات لازم را در اختیار کاربران صورت‌های مالی قرار دهند تا آن‌ها درک کامل و درستی از تبعات این بحران پیدا کنند.

 
* حتی الامکان روش‌های جایگزین برای انجام کارها بیابید.

 

 

* از هم اکنون برای بحران های بعدی آماده شوید.

 

* در آنچه آموخته اید تفکر و آن را تحلیل کنید.

 

 

* در نهایت برای جهانی تغییر یافته آماده شوید.

 

 بحران کووید-۱۹ کسب و کارها و جامعه ما را از جهات مهم تغییر می دهد. به عنوان مثال، احتمالاً حوزه‌هایی از قبیل خرید آنلاین، آموزش آنلاین و سرمایه گذاری در سلامت همگانی تقویت خواهند شد.

همچنین احتمالا نحوه پیکربندی زنجیره های تامین برای شرکت ها تغییر می یابد. هنگامی که شرکت ها از بخش اضطراری بحران عبور کردند، باید در نظر بگیرند که این بحران چه چیزی را تغییر می دهد و چه چیزهایی را یاد گرفته اند تا بتوانند آنها را در برنامه های خود منعکس کنند.

 

تنظیم و گردآوری: طوفان دانشمند

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش