The need to pay attention to mathematics topics (Persian)

 

ضرورت اهمیت دادن به مباحث ریاضیات

 

گردآوری و تنظیم: طوفان دانشمند

 

 

 بسیاری از متخصصان بر این باورند که دیر یا زود همه مشاغل در دنیای امروز به آموزش ریاضی بعد از دبیرستان نیازمند خواهند بود و ریاضی پایه و اساس زندگی و مانند سواد خواندن و نوشتن برای هر شهروندی ضروری می‌شود، اما این روزها ریاضیات کشور حال خوشی ندارد.

اواخر سال گذشته که نتایج نمرات آزمون تیمز از ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹ منتشر شد، نمره پایین دانش آموزان ایران در این آزمون، نگرانی اساتید حوزه ریاضی را دوچندان کرد.

آزمون تیمز (TIMSS) با هدف تهیه اطلاعات مقایسه‌ای برای ارزیابی عملکرد و سیاست‌های کشورهای شرکت‌کننده در زمینه پیشرفت در آموزش و یادگیری ریاضیات و علوم در پایه‌های چهارم و هشتم اجرا می‌شود که عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان بیش از ۶۰ کشور جهان را در دروس ریاضیات، علوم و سواد خواندن می‌سنجد.

نتایج آزمون‌ بین‌المللی تیمز که ایران سال‌هاست در آن شرکت می‌کند، مواردی نگران‌کننده را نشان می‌دهد و سال هاست اساتید حوزه ریاضی از نگرانی در این بخش سخن بر آورده‌اند. این نگرانی ها لزوم توجه جدی به تغییر روش‌های آموزش و یادگیری در نظام تعلیم و تربیت کشور را هشدار می‌دهد.

در آخرین اعلام نتایج آزمون تیمز، دانش‌آموزان پایه چهارم دبستان و هشتم دوره متوسطه به میانگین بین‌الملل نرسیده‌اند و حتی از برخی کشورهای منطقه عقب‌تر هستیم. پنج کشور آسیایی سنگاپور ـ ۶۲۵، هنگ‌کنگ ـ ۶۰۲، کره جنوبی ـ ۶۰۰، تایوان ـ ۵۹۹ و ژاپن ـ ۵۹۳ جایگاه‌های نخست در آموزش و یادگیری ریاضیات در پایه چهارم را به خود اختصاص داده‌اند. ایران با نمره کل ۴۴۳ میان ۵۸ کشور شرکت‌کننده در جایگاه ۵۰ و میان ۱۲ همسایه حاضر در آزمون تیمز ۲۰۱۹ پایه چهارم، در جایگاه نهم آموزش و یادگیری ریاضی قرار گرفته است. در علوم پایه چهارم نیز ایران با نمره ۴۴۱ در جایگاه ۴۸ قرار دارد.

در آزمون ریاضی پایه هشتم ۳۹ کشور حضور داشتند که ایران رتبه ۲۹ را کسب کرد، در علوم پایه هشتم نیز از بین ۳۹ کشور، ایران رتبه ۳۲ را کسب کرده است. در آزمون ریاضی پایه هشتم ۳۲ درصد دانش‌آموزان ایرانی موفق به کسب نمره ۴۰۰ (حداقل آزمون) نشده‌اند و این میانگین در سطح بین‌الملل ۱۳ درصد است.

وضعیت ریاضیات کشور خوب نیست

آزمون تیمز از سوی نهادهای بین المللی نه به صورت مسابقه، بلکه به صورت آزمون ارزشیابی، توان خواندن، درک و کارکردن بر روی مسائل علوم و ریاضی در کشورهای مختلف را می‌سنجد. شیوه ارزشیابی این آزمون به این صورت است که مدارس و دانش آموزانی به صورت نمونه و تصادفی انتخاب و وضعیت تحصیلی آنها ارزیابی می شود. برای این آزمون مدارس خاصی مدنظر نیست و مدارس و دانش آموزان کاملا تصادفی انتخاب می شوند. در نهایت مجموع نمرات به دست آمده نمره ارزشیابی وضعیت تحصیلی کشور در نظر گرفته می شود.

ریاضیات به عنوان یکی از مهم‌ترین شاخه‌های دانش می‌تواند در علمی‌سازی فرآیندهای مختلف و به تبع آن توسعه یافتگی کشور نقش پررنگی داشته باشد. از صحبت‌های اساتید ریاضی می‌توان دریافت که حال ریاضیات کشور خوب نیست و با تدوین برنامه های نظام مند باید فکری برای این موضوع کرد

 

گردآوری و تنظیم: طوفان دانشمند.

 

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش